Aamulenkillä Costa Bravan rantareitillä

by Annemaria

Terveiset aamulenkiltä. Näissä Pohjois-Espanjan Costa Bravan rannikon maisemissa lenkkeilee melkoisen mieluusti. Kilometrit taittuvat huomaamattomasti, hiekkarannat ja piskuiset poukamat seuraavat toinen toistaan.

Näin keväällä rannat ovat autioita, sellaisia neitseellisiä Robinson Crusoe -rantoja. Jykevät rantakalliot reunustavat matkan tekoa, pienet kaupungit ja kylät vaihtuvat ja kirkas meri seuraa koko retkeilyreitin mitalla. Näitä maisemia jaksan hehkuttaa aina täysillä. Ja mitä aikaisemmin matkaan lähtee, sitä upeammasta taivaanrannasta pääsee nauttimaan, jos sää vain sallii.

Platja d'AroPlatja d'aro3Platj d'Aro12Platja d'Aro7Platja d'aro6

Kuljimme rantareitin Platja d’Aron kaupungista Palamokseen, matkaa yhteen suuntaan reilut kahdeksan kilometriä. Kaiteet helpottavat osittain matkan tekoa ja epätasaisimpiin kohtiin on rakennettu siltoja ja tunneleita kallioiden läpi, joten normaalilla peruskunnolla pärjää aivan hyvin. Liikuntarajoitteiselle matka ei sovi, sillä reitillä on paljon portaita ja nousuja.

Vastaavia rantoja mukailevia retkeilyreittejä löytyy kilometritolkulla pitkin Costa Bravan rannikkoa. Ja jos ei jaksa jolkutella takaisin, aina voi paluumatkalle hypätä paikallisbussin kyytiin, kuten itse teimme. Tosin vasta sen virkistävän cava-lasillisen jälkeen. Voiko lenkkeily olla enää miellyttävämpää?

Platja d'Aro10Costa Brava12Platja d'Aro9Platja d'Aro13Platja d'aro5Platja d'Aro14

You may also like

6 comments

Sandra 2.4.2016 - 7:13 am

Onpa siinä upeat rannat ja kivimuodostelmat!

Reply
Annemaria 3.4.2016 - 9:53 am

Näin on. Kallioista löysin muuten vaikka minkälaisia hahmoja. Ihan selvästi tuo yksi kuvan kallio muistuttaa karhua 🙂

Reply
säppä 3.4.2016 - 4:56 am

Onpas tosiaan kaunista! Nähtävästi kannattaa joskus jatkaa Barcelonasta pohjoisenkin suuntaan. 🙂

Reply
Annemaria 3.4.2016 - 9:57 am

Kannattaa. Katalonian pohjoisosan rannikko on vähemmän tunnettua ja siksi etenkin kesäsesongin ulkopuolella mukavan rauhallista. Tosin sää voi olla oikukas mm. Pyreneiltä puhaltavan Tramontana-tuulen vuoksi, mikä tänäänkin puhaltaa melkoisella voimalla. Piti lähteä veneretkelle, mutta katsotaan nyt…

Reply
sunderful 4.4.2016 - 11:49 pm

Ihanan näköinen paikka! Me oltiin heinäkuussa Calellassa, tuolta rantaa pitkin hieman alaspäin, upea paikka sekin 🙂

Reply
Annemaria 5.4.2016 - 11:43 pm

En ole koskaan ollut näillä rannikoilla kesäaikaan. Keväisin ja myöhäissyksyllä saa kuljeskella kutakuinkin autioilla rannoilla. Oliko heinäkuussa miten ruuhkaista??

Reply

Leave a Comment