Lentosukat testissä – oliko niistä mitään hyötyä?

by Annemaria

Ikä ei tule yksinään. Sitä vaan pikku hiljaa huomaa kärsivänsä sellaisista asioista, joista ei ennen tiennyt yhtikäs mitään.

Jossain vaiheessa huomasin, että lentomatkojen jälkeen jalkani olivat turvoksissa. Ensi alkuun lievästi, mutta ajan mittaan yhä enemmän ja enemmän. Pahimmillaan lentomatkan jälkeen nilkkojani ”koristavat” paksut nestepussit ja pohkeet ovat saaneet lisää ympärysmittaa. Muutenkin jaloissa on sellainen inhottava kuumottava tunne.

Etukäteen on pitänyt ennakoida ongelma ja laittaa lentomatkalle kengät, jotka ovat tarpeeksi väljät. On nimittäin sattunut, etten ole meinannut saada lennon päätteeksi mahtumaan kenkiä enää takaisin jalkaan tai saappaiden vetoketjuja kiinni.

Niin, olinhan minä kuullut lentosukista, mutta jotenkin vaan en saanut niitä koskaan hankittua.

Apua ongelmaani tulikin yllättävältä taholta. Nettikauppa Tukisukat-shop.comista otettiin minuun yhteyttä ja kysyttiin olisinko kiinnostunut testaamaan heidän lentosukkiaan seuraavan matkan yhteydessä.

Sain itse valita valikoimista haluamani sukat. Tarjolla oli iloisia printtikuvioita, neutraalimpia yksivärisiä polvisukkia sekä sukkahousuja ja jopa stay uppeja. Vähän turhamainen kun olen, tuntui hauskalta ajatus tukisukan ja stay upin yhdistelmästä ja niinpä seuraavalle lennolle pukeuduin kauniisiin pitsireunaisiin stay up -lentosukkiin.

Sukat olivat jalassa napakat ja tukivat hyvin pohkeita ja nilkkoja. Muuten ei mistään erottanut, että kyse oli tukisukista. Kävisivät minusta kyllä ihan mihin tarkoitukseen tahansa. Hyvän kiiltonsa ansiosta sukat ovat oivalliset myös hameen kanssa.

Laitoin testaukseen jalkoihini tarkoituksella napakat nilkkurit nähdäkseni olisiko sukista mitään hyötyä. Tällä kertaa lensin Kööpenhaminaan, joten lentoaika ei ollut kovin pitkä. Tosin jalkani turpoavat nykyisellään jo lyhyilläkin lennoilla.

Heti koneen noustua otin kengät jalasta ja laitoin ne takaisin hieman ennen laskeutumista. Ei mitään ongelmia. Ainakaan tässä vaiheessa ei ollut minkäänlaista turvotusta havaittavissa. Stay upit olivat muutenkin ihan mukavat päällä. Oikeastaan niitä ei tuntenut mitenkään.

Myöhemmin hotellilla tarkastelin jalkani vielä, mutta en huomannut niissä minkäänlaista eroa normaaliin. Jalkani eivät myöskään tuntuneet kuumottavilta ja rauhattomilta. Lentosukat olivat selvästi tehneet tehtävänsä ainakin näin lyhyellä lennolla. Nähtäväksi vielä jää, miten käy pidemmällä lennolla, toimiiko lentosukka tällöinkin yhtä hyvin.

Kysyin sukkien toimittajalta onko lentosukalla ja lentosukalla jotain eroa ja mitä pitäisi ottaa huomioon sukkia hankittaessa. Sain seuraavan vastauksen:

”Lentosukalla ja lentosukalla on tosiaankin eroa. Yksi tärkeimmistä on, että monissa perusmarketeissa myydään lentosukkia, joissa ei kerrota, mikä sukan kompressio eli puristusvoima on. Jotta lentosukka toimisi oikein, pitää siinä olla asteittainen kompressio. Tämä tarkoittaa, että sukka puristaa voimakkaimmin nilkan kohdalta ja puristus lievenee kohti polvea. Näin veri saadaan kiertämään jalan alaosista takaisin kohti sydäntä. Meidän myymissämme tukisukissa on aina asteittainen kompressio, ja ilmoitamme myös tuotekuvauksessa, mikä sukan kompressio on.

Näissä valitsemissasi sukissa on lievä kompressio, 12-17 mmHg. Puristus on siis 17 mmHg nilkan kohdalla. Jos henkilö kärsii selvästä turvotuksesta, voi olla tarpeen valita luokan 1 lentosukat, joissa kompressio on hieman voimakkaampi. Terveelle ihmiselle lievä kompressio on tavallisesti riittävä. Lentosukilla ja tukisukilla ei sinänsä ole eroa, mutta Suomessa juuri lievän kompression tukisukkia kutsutaan lentosukiksi.”

Eli jos tingin turhamaisuudesta, napakampaakin sukkaa olisi tarjolla. Minulle ainakin pidemmille lennoille ehkä vielä parempi valinta.

Siitä ainakin olen varma, että lentosukista tuli vakituinen matkakumppani tuleville lennoille.

Yhteistyössä Tukisukat-shop.comin kanssa.

Täältä löydät Funq Wearin laadukkaita lentosukkia:

https://www.tukisukat-shop.com/tukisukat-sukat-1/lentosukat/

PS. Tukisukat pääsivät tositoimiin hieman myöhemmin lentäessäni Helsingistä Singaporeen. 12 tunnin lento huolestutti jo etukäteen, sillä muistissa oli edellinen pitkä lento Bangkokiin, jolloin jalat turposivat reilusti ja vasempaan nilkkaan kertyi melkoinen vesipussi. Huoli oli turha. Lentosukkien ansiosta jaloissani ei ollut meno- eikä paluulennolla havaittavissa minkäänmoista turvotusta. Lentosukat ilmiselvästi toimivat ja ilman niitä en kyllä astu enää koneeseen.

 

Samppanjaa muovimukista -blogi Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista. 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like

Leave a Comment