Rahtilaivalla Saksaan – ei ihan sellainen paatti kuin odotin

by Annemaria

Mitä ihmettä? Rahtilaivalla poreamme, luksushyttejä, samppanjapaketteja ja hierontaa? Nyt on kyllä maailman kirjat sekaisin.

Tulipa taas kerran osoitettua kuinka ennakkoluulojensa vanki sitä onkaan. Olin iloinen saadessani Finnlines varustamolta kutsun tutustumaan Helsinki-Travemünde väliä kulkevalle M/S Finnladylle. Tällä kertaa emme ihan merelle asti päässeet, vaan tutkailimme Vuosaaren satamassa olleen laivan tilat komentosillalta hytteihin.

Jos ihan rehellinen olen, vähän epäilin olisiko tällainen rahtilaivamatkailu oma juttuni ollenkaan. Sieluni silmin näin kuvan parhaat päivänsä nähneestä aluksesta, jossa yövytään kulahtaneissa vessankokoisissa hyteissä ja syödään Esson baaria muistuttavassa ruokalassa wieninleikettä ranskalaisilla. Ja odotetaan pitkästyneenä, että päästäisiin maihin auton kanssa jatkamaan matkaa eteenpäin.

Ei se nyt mennytkään ihan näin. Paikkaansa piti ainoastaan se, että Finnlines on rahtilaiva, mutta sitäkin vain osittain. Kyse on ns. Ropax-aluksesta, jonkinlaisesta yhdistelmästä matkustaja- ja rahtilaivaa.

Welcome on board!

Ehkä suurin yllätys minulle oli, miten viihtyisiä ja valoisia laivan tilat olivatkaan. Hiljattain valmistuneessa remontissa hytit ja ravintolat olivat saaneet uusia materiaaleja, raikkaita tekstiilejä ja piristävää stailausta. Jopa kaikkein halvimmat 4-hengen hytit olivat siistejä ja asiallisia, mutta laivan luksushytit ja sviitit olivat sellaisia, joissa voisin mieluusti tehdä pidempääkin matkaa.

Suurimmissa hyteissä oli tilaa peräti 38 neliötä eli kutakuinkin tilavan yksiön verran. Mikäpä olisi tuollaisen hytin nojatuolissa istuskella samppanjaa siemaillen ja kimmeltävää merta tuijotellen.

Pieni, mutta hauska yksityiskohta oli, että hytteihin on mahdollista tilata etukäteen erilaisia juhlapaketteja. Minusta siinä on aina jotain hohdokasta, kun saapuu majapaikkaan ja pöydällä on valmiina kuohuvaa coolerissa. Mieluusti aloittaisin risteilyni vaikka laivan Chic Champagne -paketin kanssa. Eikä tarvitse muuten näissä hyteissä samppanjaa muovimukista siemailla.

Ylipäätään hyteistä jäi mieleen pirteä värimaailma, kauniit tekstiilit ja joissain hyteissä koko seinän peittävät merihenkiset printtitapetit, jotka näyttivät siltä kuin niiden sisään olisi voinut astua. Merellinen tunnelma välittyi onnistuneesti muustakin kuin katsomalla ikkunasta ulos.

Jottei menisi liian fiiniksi, piti hakea omat stailaukset. Muovimukia ei jätetä 🙂

Automatkailijat tuntevat käsittääkseni hyvin reitin Helsinki-Travemünde, mutta ainakin minulle oli uutta, että näihin laivoihin voi mennä myös ilman ajoneuvoa. Halutessaan voi ostaa pelkän reittimatkan tai risteilypaketin.

Tästäpä lähti muotoutumaan itselleni uusi matkahaave: leppoisa merimatka itsensä hemmottelun ja elämästä nautiskelun merkeissä. Joskus nimittäin tuntuu, että vähempi on parempi. Tämä täti-ihminen ei kaipaa karaokea, mittavaa esiintyjäkaartia tai aamuun avoinna olevia yökerhoja. Se mitä väliin oikeasti kaipaan on häiriötöntä ja rauhallista tilaa, jossa ei ole infotulvaa ja sataa eri aistiärsykettä. Enkä yhtään välittäisi, vaikkei tuo nettikään toimisi koko aikaa.

Haluaisin välillä vain hengailla, olla vaan, ihailla maisemia, nukkua päiväunia, lukea kirjoja, käydä hyvin syömässä ja vaikka vain tuijotella välkehtivää merta. Viettää leppoisaa laatuaikaa rakkaimman kanssa ilman huonoa omaatuntoa tekemättömistä kotitöistä. Juuri tällainen irtiotto onnistuisi mainiosti tällaisella laivamatkalla.

Toki voisihan siinä sivussa täydentää hemmottelupäivää hieronnalla, kuntosalilla, saunalla, poreammeella tai shoppailulla. Tämä onnistuu kaikilla Finnlinesin Star-aluksilla.

Onnistuneeseen matkaan kuuluu minusta aina hyvä ruoka ja juoma. Saimme vähän esimakua laivan buffet-pöydän antimista, eikä voi muuta kuin peukuttaa. Tiesivätköhän ne jostain, että minuun on aina helppo tehdä vaikutus, kun lautaselta löytyy poroa tai tuoretta parsaa 🙂

Asiakaslähtöisyys alkaa tänä päivänä olla vähän inflaation kärsinyttä sanahelinää. Monta kertaa voisi kysyä, että missä se oikein näkyy. Ihan rehellisesti sanottuna Finnlinesin kohdalla se näkyi monessa asiassa, kuten ravintoloiden maltillisella hinnoittelulla (viinipullo laivan viiniä irtoaa alle kahdenkympin), Nespresso-kahvikoneen kunnollisella kahvilla (että mä inhoan huonoa automaattikahvia), joustavilla ateria-ajoilla (tarkoittaa mm. pidempiä aamu-unia) ja siinä, että kaikenlaiseen viihtyvyyteen oli selkeästi panostettu, niin isojen kuin pienten matkalaisten. Entisestä koiranomistajasta oli hienoa, että parempia hyttejä oli saatavana myös koiran kanssa matkustaville.

Omaa matkustusmukavuuttani lisäisi kummasti se, että aamulla pystyisi nukkumaan pitkään ilman huolta ehtiikö aamiaiselle. Finnlinesin Star-laivoilla aamiaispöytä vaihtuu klo 11 brunssiksi, joten ”aamiaista” voi nauttia aina klo 13 asti. Tämä järjestely sopisi meille mainiosti. Aamuvirkku mieheni pääsisi aamiaiselle jo aiemmin ja myöhemmin voisimme mennä yhdessä nauttimaan brunssia.

Finnlines-risteilyn voi ostaa lauantai-keskiviikko välille, jolloin Saksaan jää koko maanantaipäivä maissaoloaikaa. Lähtö on Helsingin Vuosaaren satamasta lauantaina klo 17 ja paluu samaan paikkaan keskiviikkoaamuna klo 9. Yhdensuuntainen matka kestää noin 30 tuntia.

Travemünden satamassa hyppäisin Lyypekkiin menevään bussiin. Olen joskus kauan aikaa sitten käynyt tässä ihastuttavassa hansakaupungissa, josta jäi erityisesti mieleen kaunis vanha kaupunki. Ja tietysti ne kymmenet marsipaanikaupat.

Hyvä asia on myös se, että kerrankin risteilymatkalla laivalle ei olisi tulenpalava kiirus takaisin. Lähtöselvitys sulkeutuu nimittäin vasta yhdeltä yöllä, joten hyvin ehtii päivän aikana tekemään rauhassa melkein mitä vaan.

Oikeastaan vain tämä miljöö paljasti, että rahdin kanssa ollaan tekemisissä.

Risteilykuume kyllä tarttui tällä vierailulla, vaikka satamassa pysyttiin. M/S Finnlady on ihmisen kokoinen laiva ilman massaturismin leimaa. Sellainen paatti, missä tuntee olonsa kotoisaksi, mutta josta löytyvät riittävät palvelut tekemään matkasta miellyttävän.

Arvostan myös kovasti teeskentelemätöntä aitoutta. Muovipalmuja ja peilipalloja, ei kiitos minulle. Sen sijaan ripaus vanhan ajan merihenkistä reissuromantiikkaa.

https://www.finnlines.com/fi/laivamatkat

Yhteistyössä Finnlines ja Rantapallo

 

Samppanjaa muovimukista -blogi Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista. 

 

You may also like

28 comments

Kthetraveller 14.5.2017 - 8:02 pm

Oho. Näitä tarinoita teidän visiitistä on ollut kiva lukea, mutta sulta tuli kivoja ekstrainfoja. Samppanjapaketille iso peukku ja tuolle brekkaribrunssille, vai miekä lie. Sekin vielä, ettei risteilymatkustajilla ole laivalle oli ihan hirveä kiire. Rauhallinen laiva, hyvä palvelu ja mukava merimatka. Parasta.

Reply
Annemaria 14.5.2017 - 10:25 pm

Myös mun mielestä iso plussa on toi reilu maissaoloaika. Ei tartte koko ajan tuijotella kelloa ja hermoilla, että ennättää varmasti takaisin laivalle ajoissa. Jos mä muutenkin jotain nykyisin inhoan lomilla, niin tiukkoja aikatauluja ja kiirettä. Tällainen leppoisa merimatkailu sopis mulle oikein hyvin 🙂

Reply
LIISAMARIA 7.9.2022 - 4:42 pm

Ihastuttava matkablogikirjoitus Helsingin ja Travemunden välisestä risteilystä. Suomen ja ruotsin väliä lukuisia kertoja risteilyaluksilla seilanneena en emmi yhtään koettaa pidempään kestävää risteilyä Saksaan täysin toisentyyppisellä laivalla. Ihana kuulla ja nähdä yhden matkustajan tuntemuksia ja kokemuksia Finnlines-risteilystä. Suunnitteilla olevan laivamatkan päätarkoitus ei ole lomailu, mutta kiireettömästä merihenkisestä ilmapiiristä kulinarististen nautintojen kera ei arjen kiireiden keskelle ole haittaakaan. Kiitos.

Reply
Annemaria 7.9.2022 - 10:34 pm

Aina ei tarvita ympärille valtaisaa viihdekimaraa, vaan joskus on mukavaa tehdä matkaa kaikessa rauhassa. Ja mikä parasta, merimaisemissa. Tällainen matkustusmuoto sopi ainakin minulle oikein hyvin. Mukavaa matkaa myös sinulle 🙂

Reply
Sami Haavisto 18.5.2017 - 8:53 am

Olisipa edes sitä Wieninleikettä,mutta kun ei….AINA sitä samaa ruokaa,joka ei TODELLAKAAN ole hintansa arvoista…Laivalla saisi olla jokin vaihtuva ”teema” ruuan suhteen.esim Italian/Amerikan/Englanninviikot.Myös ruokasalin loppuun saisi HELPOSTI,pienen ja viihtyisän ”ruokapaikan”,jossa voisi listalta valikoida muutamaa ruoka-annosta.Ei vaatisi todellakaan kovinsuuria panostuksia,mutta Itse en tämän uudistuksen jälkeen menisi Buffet-puolelle kuin aamiaiselle.

Reply
Annemaria 18.5.2017 - 9:06 am

Moi Sami. Milloin kävit näillä laivoilla? Ennen vai jälkeen uudistuksen? Laivaltahan löytyy nyt myös Bar & Bistro Navigare ja Star Café, joista molemmista saa suurempaa tai pienempöä syömistä, jos buffet kyllästyttää. Pystyn itse sanomaan ruuan tasosta ainoastaan sen perusteella mitä itse maistoin, enkä voi muuta kuin peukuttaa. Ruoka oli oikeasti todella hyvää! Kuulemani mukaan raaka-aineissa huomioidaan kausituotteet, kuten nytkin tarjolla oli tuoretta parsaa. Haluaisin lähteä testaamaan risteilymatkan Star-laivoilla, joten pidän sinua kuulolla, kun olen viisaampi.

Reply
Musta Pekka 18.5.2017 - 3:32 pm

Kävimme vaimon kanssa ROPAX risteilyllä toukokuun alussa. Reissu oli la-ke. Meillä oli valmis matkapaketti Kristina Cruisesin kautta. Vierailimme myös Hampurissa ja Lyypekissä. Vaikka aikaa oli niukasti, niin matkanjohtaja ehti pyörittää meitä monessa mielenkiintoisessa paikassa. Ei jäänyt silti kiireen makua. Merellä oli rentoa oleilua, hyvää ruokaa ja laiva oli siisti ja viihtyisä. Fiilis oli aivan erilainen kuin Ruotsin lautoilla, ei tuntunut uivalta hotellilta. Iso osa matkustajista Finnlinesilla oli rahtareita. Omasta mielestäni ruokailut ovat hintaansa nähden ihan hyviä hankintoja. Tuoretta parsaa oli tosiaan tarjolla. Merimatkalla ei ole mitään ressiä, paljon rennonpaa kuin yrittää päästä Finnairin ylibuukattuihin lentokoneisiin. Laivalla voi vaikka lukea kirjaa lepotuolissa ja seurata välillä Itämeren vilkasta laivaliikennettä. Aika tiuhaan on Germaniassa tullut käytyä ja teemme kyllä matkoja tulevaisuudessakin myös laivalla. Lyypekistä on hyvät yhteydet muualle Saksaan. Edellinen laivamatkani tuolla reitillä oli lähes 40 vuotta sitten ja laivana Finnjet. Ikä ei silloin sallinut tutustua kaikkiin ravintolapalveluihin. Suosittelen lämpimästi Finnlinesia ja myös Cristina Cruisesin valmiiksi ohjelmoitua matkaa. Ajattelimme tehdä Kristinan kautta joskus myös pidemmän Pohjois-Saksan matkaan (Schwerin, Berliini, Wismar). Koimme ohjelmallisen ROPAX risteilyn kivana vaihteluna omatoimisiin matkoihin.

Reply
Annemaria 18.5.2017 - 9:14 pm

Kuulostaapa mukavalta myös tuollainen järjestetty pakettimatka. Varmaankin tuosta maissa vierailusta saa enemmän irti valmiin ohjelman muodossa kuin itse haahuilemalla. Mulla on muuten itselläni kokemusta Finnjetistä. Elettiin joskus 80-luvun puoliväliä, kun raahauduttiin mieheni kanssa puolikuolleina työstä laivaan. Tuosta matkasta muistan leppoisan meiningin. Nukuttiin väsymystä pois ja väliin käytiin syömässä. Helsinkiin palattiin mukavasti levänneinä.

Reply
Sami Haavisto 18.5.2017 - 4:44 pm

Viimeeksi viimeviikolla Olin…kuukausittain menen/tulen Laivoilla 2-3-kertaa ”edestakaisin”.Ruoka on MONEN matkustajan (vakioasiakkaan) mielestå TODELLA surkeaa……

Reply
Markus Hakonen 19.5.2017 - 9:19 am

Itse matkustan näillä laivoilla todella paljon koska Travemündesta tulee ponnahdettua keski-euroopan kämpille useasti vuodessa. Hienot kuvat Finnlinesin laivoista mutta antavat ehkä hieman turhan ylellisen kuvan. Todellisuudessa laivalla ei ole mitään tekemistä. Saunassa voi toki käydä ja salilla mutta siihen se jääkin. Lasten leikkipaikka on aneeminen ja playstation tms ei yleensä edes toimi. Ruoka on ihan hyvää mutta mielestäni ei mitään ihmeellistä ja ylihinnoiteltua kun vertaa esim. normaaleihin risteily buffetteihin joissa saa parempaa. Pääsääntöisesti tuo 28 tunnin rupeama menee omassa hytissä loikoiluun ja ikkunallisella hytillä lapset tykkäävät olla vaikka koko matkan ikkunasta tuijottamassa, kaikenkaikkiaan Finnlines laivoilla on todella tylsää. Viime reissu oli pettymys kun 4v pojan kanssa menin kahdestaan, paluumatkalla jakavat lähtöselvityksessä esitteitä uudesta lastenleikkipaikasta joita poika lueskeli laivaan pääsyä odotellessa, kun laivaan sitten päästiin oli puolet ns. viihdealasta remontissa ja pääsy estetty pressuilla. Se matka menikin sitten hytissä loikoillessa, 1 ainoasta ”ravintolasta” tuli haettua ylihintaista sämpylää välillä, syömään ei viitsinyt mennä ruoan ylihinnoittelun vuoksi, toki jos olisi parempaa niin siitä voisi maksaa sen pyydetyn hinnan. Vertailuna tähän, käymme Viking Gracella usein ja siellä maksan mielelläni Oscar menusta tai Grace menusta viineillä sen 68 EUR tai ilman viinejä 38 EUR. Itselleni tuo on vain matkustustapa, ei noille laivoille mennä juhlimaan joten ihan ok. Siisteydessä Finnlines on paras, risteilylaivat siivotaan kiireessä nopeasti että saadaan laiva heti matkaan ja siellä on aina törkyistä.

Reply
Annemaria 19.5.2017 - 4:40 pm

En pysty ottamaan muuten kantaa kuin sen suhteen mitä itse näin ja koin. Kuvat ovat kyllä ihan todellisia 🙂 Meillä kaikilla on varmaan erilaisia odotuksia laivamatkoilta ja ylipäätään lomailulta. Toinen kaipaa runsasta viihdetarjontaa, toinen lapsille paljon aktiviteetteja ja sellainen kuin minä, joskus ihan vain juuri sitä ”tylsää” pysähtymistä, lepoa ja oleilua. Tämä käy nykyisellään jo juhlasta. Ja mieluusti sellaisessa paikassa, missä ei olisi mitään suurta ihmismäärää. Joskus tekisi myös hyvää olla vaan miehen kanssa ilman, että joku muu taho vie huomion. Tuppaa tuossa välissämme olemaan kaksi läppäriä turhan usein 🙂 Jos ilma suosisi voisin varmaan istua kannella tunti tolkulla vain merta tuijotellen. Harmi tuo, että lasten leikkipaikka ei ollut valmis, etenkin jos pojallasi oli asian suhteen ennakko-odotuksia ja näin oli annettu ymmärtää. Olisiko kannattanut kertoa pettymyksestä laivayhtiölle? Kiinnitin muuten myös huomiota laivan siisteyteen. Kaikki oli kyllä tiptop.

Reply
Raimo 19.5.2017 - 7:05 pm

Odotellan milloin alkaisi saksan linjan laivat poikkeamaan Gdanskissa..

Reply
Annemaria 19.5.2017 - 7:26 pm

Olishan tuo mukavaa saada aina uusia reittejä uusiin maihin ja kaupunkeihin.

Reply
Finnlinesilla sujuvammin polkupyörillä Keski-Eurooppaan? | ”Yli 20 vuotta pyöräilyä maailmalla” sekä muitakin reissuja 25.5.2017 - 1:15 am

[…] juttuun antoi osakimmokkeen Rantapallon sivuilla julkaistu https://www.rantapallo.fi/samppanjaamuovimukista/2017/05/14/rahtilaivalla-saksaan-ei-ihan-sellainen-p… -blogijuttu. Kirjoittaja oli ilmeisesti ensimmäistä kertaa käymässä tällaisella Saksaan […]

Reply
Hannu Rintanen 25.5.2017 - 11:43 am

Kiitokset hyvästä blogijutusta. Koska täällä on käyty tuota keskusteluakin, niin täytyy hieman kommentoida juttua ”kokeneemman” matkailijan näkökulmasta. Tosin kirjoitin jo oman blogiimme hieman pitemmän ”vastineen”, ja se näytti jo jostain kautta tullutkin linkiksi tälle keskusteluosiolle?(https://hannujamerja.wordpress.com/2017/05/25/finnlinesilla-sujuvammin-polkupyorilla-keski-eurooppaan/)
Finnlinesilla on todella hyvä ja mukava linja Suomesta Saksaan. Tätä reittiä olemme käyttäneet säännöllisesti noin kymmenen vuoden ajan. Polkupyörämatkailijalle tällainen runsaan vuorokauden rauhallinen breikki on erittäin hyvä varsinkin paluumatkalla, mutta myös menomatkalla viime hetken pakkailujen ja muun valmistautumisen jälkeen.
Ruoka on valtaosin ollut oikein hyvää ja on viime vuosina vain parantunut, ainakin näin tavallisella makuaistilla arvioituna ja perinteisiin makuihin tottuneena. Tarjoiluihin on tuonut hyvän lisän monipuoliset brunssit kuohujuomineen ym.
Laivojen erittäin hyvä puoli on myös se, ettei niissä ole karaokea. Tasokkaita esityksiä on kyllä mukava katsella, niistä pääsee nauttimaan aina välillä Royal Caribbeanin ym. luksusristeilijöillä.
Me kaipailemme kyllä myös muita reittivaihtoehtoja. Näitä on aikaisemmin ollutkin, niistä on jotain tietoa meidän blogissamme.

Reply
Annemaria 25.5.2017 - 5:57 pm

Kiitos kokemusten jakamisesta. Niin se vaan on, että joskus vähempi voi olla enempi 🙂

Reply
Hannu Malin 26.5.2017 - 6:28 pm

Onko nuo kuvat ihan varmasti toimittajan itsensä ottamia? Vai ovatko kuvat varustamon palkkaaman PR-toimiston ja ammattivalokuvaajan ottamia mainoskuvia?
Rehellinen vastaus olisi kiva yllätys.

Reply
Annemaria 26.5.2017 - 8:45 pm

Ihan ite otin 🙂 Bloggaaja on vastuussa lukijoilleen siitä, että jutut mitä kirjoittaa ja välittää ovat totta. Muutenhan blogissa ei ole mitään järkeä. Se on sitten toinen juttu, että ne omat kokemukset ja näkemykset eivät aina ole samanlaisia kuin lukijoiden.

Reply
Tiia/ReiseReise 20.8.2017 - 9:25 am

Kiva juttu, olisi joskus hienoa mennä laivalla Saksaan! Ilmeisesti ruoat eivät kuulu hintaan vaan ne pitää ostaa erikseen?

Reply
Annemaria 20.8.2017 - 1:31 pm Reply
Tapio 18.6.2019 - 6:28 pm

Kuljin Superfast Ferries -linjan loppumisen jälkeen noin kerran kuussa Finnlinesin laivoilla, noin 7 vuoden ajan, vuoteen 2010 saakka. Silloin ruoka laivalla oli aivan fantastista. Kalaa oli montaa lajia, kypsää ja raakaa, suolattua ja kylmäsavua.

Nyt tänä kesänä 2019 buffetin taso oli täysin romahtanut verrattuna aikaisempaan. Kävin lounaalla, tarjolla oli hieman kärjistettynä vain bratwurstia ja perunamuusia… Ihmeellisiä paneroituja kanankoipia, jotain riistakäristystä. Kylmällä puolella vain mainitsemisen arvoisena graavilohi ja sillit. Noin huono esitys saisi maksaa korkeintaan 12 euroa.

Reply
Annemaria 18.6.2019 - 9:34 pm

Ruoka on laivamatkoilla aina pääosassa (ainakin mulle), joten harmillista, jos ei odotuksesi eivät ihan täyttyneet. Kannattaa antaa varustamolle palautetta, sillä asiakkaita arvostava varustamo arvostaa myös asiakkaidensa mielipiteitä ja pyrkii kehittämään palvelujaan sen mukaisesti.

Reply
Pekka Ahonen 9.10.2019 - 11:50 am

Tarkoituksemme olisi mennä Rostock kaupunkiin ja siitä jatkaa pien Bussilla ryhmämme
on 14 henkilöä + Pikku Bussi.
Matka olisi 2020 heinä -elokuussa

Reply
Annemaria 9.10.2019 - 1:27 pm

Hyvältä kuulostaa teidän suunnitelmanne. Tässä asiassa auttaa varmasti Finnlinesin myyntipalvelu puh. (09) 231 43100 tai sähköposti passenger@finnlines.com

Reply
Satu 18.2.2021 - 2:21 pm

Onpas siisti laiva, en ollut ajatellut että noilla rahtilaivoillakin on noin hienot puitteet. Puolisoni työskentelee laivateollisuuden alihankinnan parissa ja sen vuoksi usein reissaamme laivoilla. Tuota väliä Helsinki-Travemünde emme kuitenkaan ole matkanneet. Hieno muuten tuo rappusten laivamaalaus.

Reply
Annemaria 25.2.2021 - 12:40 pm

Mulla oli itsellänikin vähän ennokkoluuloja pääosin rahtia kuljettavasta laivasta, mutta yllätyin ihan positiivisesti. Palveluja ei niin paljoa ollut kuin matkustaja-aluksilla, mutta toisaalta meno oli paljon rauhallisempaa ja tilaa väljemmin. Erityisesti hyttien korkea taso yllätti, samoin kuin hyvä ruoka. Laivalla oli tehty viime aikoina paljon remonttia, joten yleisilme oli myös raikas.

Reply
Heli 18.8.2022 - 8:10 pm

Sinun kannattaa oikeasti tehdä tuo risteily edestakaisin ja kirjoittaa sitten kuinka kivaa oli. Ylihinnoitellut hinnat johtuvat varmaankin kilpailun puutteesta. Paremmat hytit maksavat yleensä tosi paljon lisää jo muutenkin kalliiseen matkaan. Sitä alk. autopaketin hintaa ei ole olemassakaan.
Buffan kun syö kerran, niin enempää se ei samalla reissulla maistu. Vaihtoehtoa ei kuitenkaan oikeasti ole, vaikka muuta väität. Olemme käyttäneet laivaa vuosia matkoillamme Eurooppaan. Aika usein kuitenkin enemmin ajan Ruotsin läpi tai Via Balticaa. Niin puuduttavaa on laivalla tuo 27h, että olisi todellinen painajainen lähteä paluumatkalle heti seuraavana päivänä. Mitään pellehyppyjä en kaipaa, mutta laivalle ei ole todellakaan mitään tekemistä. Saunaosastolla saa kulumaan parituntia, kun oikein vetkuttelee. Ostosmahdollisuudet ovat vitsi. Lasten kanssa ainakaan ei kannata ikimaailmassa erehtyä tuonne.
Palautteesta ei ole mitään hyötyä, sitä ovat saaneet yllinkyllin.
Toivottavasti joku muu yhtiö älyäisi avata jonkun kilpailevan reitin uudelleen vaikka Hanko Gnydia välille.

Reply
Annemaria 23.8.2022 - 8:50 pm

Hei Heli. Itse asiassa olen tehnyt tuon risteilyn myös edestakaisin ja viihdyin oikein hyvin. En osaa sanoa risteilystä lasten kanssa, mutta näin lepoa kaipaavalle aikuismatkustajalle risteily oli hyvä kokemus. En itse kaipaa juurikaan hulabaloota/biletystä/aktiviteetteja/ohjelmaa, vaan nautin paljon siitä, että kerrankin oli aikaa vain olla. Sai syödä ihan hyvin kaikessa rauhassa (minusta buffa oli kyllä ihan ok), lueskella merimaisemissa, nukkua päiväunet, kuunnella live-musiikkia baarissa ja jutella mukavan matkaseuran kanssa. Eikä ainakaan talvikuukautena ollut missään minkäänlaisia ruuhkia, siitäkin nautin. Itse en kokenut hetkeäkään pitkästymistä, vaan nautin merellä olosta. Mutta nämä ovat niin henkilökohtaisia kokemuksia. Se, mikä on hyvä minulle, ei varmasti toimi kaikilla. Tulee muistaa, että kyse on ensisijaisesti rahtilaivasta, joten tätä ei voi verrata esimerkiksi Ruotsin viihdelaivoihin. Mutta hyvä, jos olet löytänyt itsellesi/perheellesi sopivampia matkustusmuotoja. Mukavia matkoja 🙂

Reply

Leave a Comment