Celebrity Eclipse – loistoristeilijä, jolla viihtyisin

by Annemaria

Tutustumiskäynnin laivalle ja lounaan tarjosi Risteilykeskus

Suuret loistoristeilijät eivät ole minua tähän mennessä juurikaan kiinnostaneet. Olen vierastanut ajatusta viettää useita päiviä, jopa viikkoja, näissä aikuisten kelluvissa puuhamaissa tuhansien muiden matkustajien kanssa. Jutut pukukoodeista ovat saaneet risteilyt tuntumaan pakolliselta pönötykseltä ja olen ollut vakaasti sitä mieltä, että tuntisin itseni enempi ei joukkoon kuuluvaksi. Se kaikkein suurin kauhuskenaario olisi löytää itsensä laivan allasalueelta satojen kiljuvien lasten ympäröimänä.

En myöskään lämmennyt erityisemmin viime keväisellä tutustumiskäynnillä Royal Caribbean -varustamon Serenade of the Seas alukseen. Liian Las Vegas omaan makuuni.

Sain hiljattain Risteilykeskukselta kutsun tutustumaan Helsingissä vierailevaan Celebrity Cruises -varustamon Eclipse-risteilijään. Laiva oli tulossa Amsterdamista ja tekemässä Itämeren risteilyä, jonka aikana käytiin Helsingin lisäksi mm. Tallinnassa ja Pietarissa.

Laivan atrium teki vaikutuksen. Keskiosasta aukesi näkymä kaikkiin 14 kerrokseen. Keskellä kasvoi monimetrinen oikea puu.

Tällä kertaa osui ja upposi. Tässä on laiva, jonka sopukoiden plyyshisohville voisin hyvin uppoutua. Miksikö Eclipse sitten teki vaikutuksen? Mikä se nyt näin sai mieleni muuttumaan?

Ensinnäkin Celebrity Eclipse oli valoisa, avara ja ilmava laiva. Värimaailma oli hillityn tyylikästä ja sisustus sellaista skandinaaviseen makuun sopivan selkeää. Ympäristö viehätti. Pehmeitä upottavia mattoja, kauniita huonekaluja, mukavia nurkkauksia, viihtyisiä baareja ja ravintoloita sekä ennen kaikkea mukavasti tilaa joka puolella.

315 metriä pitkässä ja 37 metriä leveässä laivassa on kerroksia 14. Jotain osviittaa koosta saa, jos miettii, että alus on kutakuinkin kaksinkertainen Silja Serenadeen verrattuna.

Asiakaspaikkoja laivalla on reilut 2800 ja henkilökuntaa 1300. Suhdeluvulla 1:2 hyvää palvelu on ilmiselvästi odotettavissa.

Taidetta oli Eclipsellä paljon. Tulossa oli myös taidehuutokauppa.

Suuren painoarvon laitoin myös sille, että Eclipse ei ole mikään lapsiperhelaiva. Moninaisten aktiviteettien sijaan laivalla on panostettu hemmotteluun, hyvään oloon ja kaikenlaiseen rauhalliseen nautiskeluun. Hyvä ruoka, laadukkaat viinit ja korkeatasoinen ohjelma ovat keskiössä.

Pääosa matkustajista on ikäluokkaa 45-75-vuotiaita. Esittelytilaisuudessa varustamon edustaja kertoi, että jos pidät enemmän Bocellista kuin galypso- tai discomusiikista, tämä on sinun laivasi. Juu kiitos, osui ja upposi taas.

Risteilyhintaan kuuluu täysihoito alkoholittomien juomien kera ja parvekkeellisiin hytteihin myös alkoholijuomat. Jos laivan perusviinit ovat samaa tasoa kuin laivalla nauttimamme lounaan valkoviini, nautintoa myös tässä kohtaa on luvassa jo ihan pertsatasolla.

Laivan monipuolinen ravintolatarjonta vaikutti kiinnostavalta. Osa ravintoloista, kuten italialainen ja ranskalainen gourmet-ravintola, ovat lisämaksullisia (maksimissaan 50 dollaria hengeltä), mutta tarjolla onkin sitten aika intiimiä tunnelmaa. Ja valittavana vapaasti ravintolan koko menu.

Pääravintolan kristallikruunu oli melkoinen katseenvangitsija.Ranskalainen ravintola.Italialainen ravintola.Tällaiset vitriinit olisivat kyllä aika pahoja. Tai sitten tällaiset tiskit 🙂

Kävimme kurkkaamassa Eclipsen yhtä hyttiä tai no, pitäisikö sanoa huonetta, sillä taso vastasi noin neljä+ tähditettyä hotellihuonetta. Pienimmätkin hytit ovat vähintään 18 neliötä. Kannattaisi ehdottomasti ottaa parvekkeellinen hytti, sillä mikäpä olisi ihanampaa kuin istuskella omalla partsilla merimaisemissa vaikka aamiaista nauttimassa. Ateriat on mahdollista tilata hyttiin ilman lisämaksua.

Mikäli epäilet, että tekemisen pula pääsee vaivaamaan, laivalla on oma teatteri, spa-osasto, mittava kuntosali ohjattuine liikuntaryhmineen, kasino, elokuvateatteri, kirjasto sekä ulko- ja sisäallasalueet. Laivan ylimmässä kerroksessa on jopa aito nurtsikenttä vaikka piknikkiä varten. Melkoisen arvostettavaa on, että teatterin ohjelmisto vaihtuu joka ilta. Esiintyjiä lennätetään laivalle välillä jopa helikopterilla.

Allaselämää sään mukaan ulkona tai sisällä.Hyvää oloa monella tapaa. Tarjontaa shoppailuintoisille.Rahoista pääsee myös täällä eroon.

Vielä siitä pukukoodista, jota tuossa jutun alussa vähän vierastin. Eclipsellä on käytössä jonkinlainen semi formal -linja. Siistiä pukeutumista iltaravintoloissa odotetaan, mutta sellaista smokki/pitkä iltapukulinjaa ei edellytetä. Tämäkin osui ja upposi, tällainen tavis-matkaaja viihtyisi tällä konseptilla paremmin.

Perinteisten Karibian ja Välimeren risteilyjen lisäksi Eclipse risteilee myös vähän erikoisemmilla reiteillä. Mielenkiintoinen matka on mm. marraskuinen risteily Barcelonasta Buenos Airesiin. Hämmästyin risteilyn hinnasta, sillä olen luullut, että tämän tason risteilyt olisivat paljon kalliimpia. 16 vuorokauden risteily täysihoidolla parvekkeellisessa hytissä juomapaketteineen kustansi reilut 1200 euroa hengeltä. Lentoliput tähän tietysti tulevat päälle.

Tällä keikalla sain jonkinmoisen risteilyherätyksen. Ehkä voisin sittenkin harkita tällaista matkailumuotoa. Celebrity Eclipsellä viihtyisi hyvinkin ainakin yhden risteilyn verran.

PS: Yksityiskohtaisempaa kuvausta Eclipsestä löydät risteilykonkarilta Passionate Traveller matkablogista. Oikaisu myös vielä. Niitä kerroksia on neljäntoista sijaan 13, sillä huomasin, että kerros 13 puuttuu.

https://risteilykeskus.fi/celebrity-cruises/eclipse/

 

Seuraa blogia myös Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista

 

 

You may also like

4 comments

Jonnahah / Allergic to Kiwi 13.8.2018 - 6:42 pm

Ajatus risteilyaluksista on aina tuntunut vieraalta, mutta kieltämättä kuvien perusteella voisin minäkin tuolla lähteä reissaamaan! Jotenkin itse tykkään ajatuksesta, että saisi iltaisin pukeutua vähän paremmin (tosin nimenomaan semi-formal riittää eikä mikään iltapukukoodi), voisi kuvitella että toisi mukavaakin vaihtelua laiva-arkeen.

Reply
Annemaria 14.8.2018 - 6:22 am

Pitkä risteily luksuslaivalla ei ole ollut mullekaan mikään suuri mielenkiinnonkohde. Lähinnä olen ajatellut, että sitten kun ei enää mihinkään muuhun jaksa, tällaista matkailumuotoa voisi ajatella. Tämä vierailu avasi silmät ja ajatukset kääntyivät moodiin, ehkä sittenkin 🙂 Pitkistä iltapuvuista tulisi mulle kyllä enemmän paineita, tällainen semijuhlava olisi ihan riittävä. Välillä on varmasti kiva sukeltaa vähän juhlavampaan fiilikseen.

Reply
Aron / Ja sitten matkaan... 18.8.2018 - 11:24 am

Jotenkin nämä laivavierailut menivät ihan ohi tältä kesältä. Iso osa paateista parkkeerasi vieläpä melkein meidän naapuriin. No, ensi kesänä sitten.

Tuo postauksen alku kuulosti juuri omalta käsitykseltäni risteilyistä. Eniten minua kuitenkin näissä laivoissa pelottaa tuo ruokailu. Varsinainen painajainen joutua syömään muutamassa hassussa paikassa koko matkan ajan. Ihan sama, vaikka valikoima olisi kuinka laaja. Ei ole yhtään minun juttuni. Silti Karibian risteilyä olisi kiva kerran kokeilla, sen verran paljon ihmiset niitä kehuvat. Valitsisin ehdottomasti juuri tällaisen aikuisille tarkoitetun laivan. Tämä nimenomainen paatti ainakin näytti todella hienolta.

Reply
Annemaria 18.8.2018 - 1:45 pm

Näköjään samankaltaiset ennakkoluulot meillä kokemattomilla. Tällä laivalla tuntui hyvältä, että ravintolagenreä oli aika tavalla erilaista. Jos pari viikkoa vetää buffaa, voi olla että painajainen siitä voisi tulla 🙂 Tällainen aikuisten laiva ja pitkä risteily täytyy kyllä laittaa musttodo-listalle.

Reply

Leave a Comment