Finnlinesin uusilla laivoilla seilataan tyylillä

by Annemaria

Itämeren kaunein saaristo ja uusi hulppea laiva. Siinäpä yhdistelmä, joka täytyy ehdottomasti kokea. Syyskuun alussa aloittaa Finnlinesin Ahvenanmaa-Ruotsi -reitillä ensimmäinen kahdesta uudesta aluksesta. Matkustajille on luvassa ihan poikkeuksellisia juttuja.

Lehdistömatka, jonka tarjosi Finnlines ja Visit Åland.

Finnlinesin rahti- ja matkustajalaivojen yhdistelmälaivat ovat aina olleet minulle kovin mieluisia. Ne ovat tarjonneet kiireettömän matkustustavan, jossa pääpaino on merimatkassa.

Merellisiä nautintoja on luvassa nyt aiempaa enemmän. Finnlines satsaa entistä enemmän matkustajaliikenteeseen ja tuo Ruotsin reitille kaksi uutta alusta, jotka tuplaavat matkustajakapasiteetin.

Finnlines-varustamo on tunnettu ehkä eniten rahtiliikenteestään, eikä ihme. Peräti 70 % Suomeen tulevista tuoretuotteista kulkee Finnlinesin kautta. Rahtiliikenteen merkityksestä antaa jotain kuvaa rahtikannen pituus. Ruotsin reitin laivoilla rahtikaistaa on 4,2 km, uusilla laivoilla peräti 5,2 km.

Finnlinesin laivat ovat ihanteellisia kaltaiselleni matkaajalle, joka ei niinkään kaipaa mahtipontisia jättialuksia tai bilelaivoja. Rakastan itse rauhallista ja joutilasta matkantekoa ja juuri siksi olen niin ihastunut risteilemään näillä laivoilla. Täällä ei törmää discopalloon eikä näyttäviin showesityksiin. Täällä ollaan aidosti merellä.

Näissä maisemissa kummasti rentoutuu.
Kapealla saaristoreitillä osaavissa käsissä.
Sinisissä tunnelmissa m/s Europalink -aluksella.

Risteily läpi Itämeren kauneimman saariston

Osallistuin hiljattain Finnlinesin ja Visit Ålandin järjestämälle Ahvenanmaan matkalle. Nousimme laivaan Naantalista, seilasimme läpi upean saariston ja vajaassa viidessä tunnissa olimme Ahvenanmaan Långnäsissa. Kapeassa saaristossa ei voida ajaa kahva pohjassa kuten avomerellä, mikä on juuri tämän reitin parhautta. Näitä maisemia ei väsy katselemaan. Laiva jatkoi matkaa Ruotsin Kapellskäriin.

Vielä tällä hetkellä matkustajat tarvitsevat laivaan noustakseen jonkin kulkuvälineen, kuten auton, moottoripyörän tai polkupyörän. Syyskuusta alkaen tämän reitin laivoihin pääsee myös jalkapatikassa.

Kesäkuukausien ajan tämän reitin laivamatkat hinnoitellaan pakettihinnalla niin, että siihen sisältyvät matkustajat, kulkuneuvo, ateriat laivan buffet-pöydästä ja yöreitillä myös hytti.

Minusta hinnoittelu on hyvin maltillista. Kaksi henkeä, auto ja ruuat matkaavat Ahvenanmaalle edullisimmillaan alle 80 eurolla. Ruotsiinkin pääsee halvimmillaan reilulla satasella. Ja jos varaa meno- ja paluumatkan samalla kertaa, paluumatkasta saa alennusta 20 prosenttia. Kotimaan kesämatkailu ei tosiaankaan ole aina niin arvokasta kuin usein annetaan ymmärtää.

Laivan buffassa oli paljon merellistä antia.
Kivat on hytit tälläkin hetkellä, mutta uusilla laivoilla pannaan vielä paremmaksi.
Saimme maistiaisia uusien laivojen kahvilaherkuista. Tuotteet toimittaa turkulainen leipomo MBakery.

Uudet laivat ja matkustamisen uusi taso

Finnlines on kurkotellut selvästi tähtiin, sillä varustamolle on vielä tämän vuoden puolella tulossa kaksi uutta tähtien mukaan nimettyä ympäristöystävällisempää hybridialusta. Naantali-Långnäs-Kapellskär -reitille tulevat uudet laivat nostavat matkustamisen aivan uudelle tasolle.

Finnsirius aloittaa liikennöinnin syyskuun alussa ja joulukuun aikana saadaan reitille myös sisaralus Finncanopus.

Ihan mistä tahansa tavallisista seilaajista ei ole kyse. Havainnekuvien ja ennakkoinformaation perusteella voin sanoa, että nyt on odotettavissa jotain ihan poikkeuksellista. Varustamo on lähtenyt entistä enemmän satsaamaan risteilymatkustajiin ja kaikenlainen nautiskelu näytti olevan uusien laivojen keskiössä.

Laivojen sisustus on saanut inspiraationsa saaristosta. Yleisilme näytti raikkaalta ja skandinaavisen selkeältä. Laivoilla tullaan näkemään paljon vaalea puuta, maanläheisiä sävyjä ja avaria oleskelutiloja. Isot panoraamaikkunat tuovat saaristomaiseman hienosti esille.

Ruokanautinnoista kiinnostuneena matkaajana olin erityisen täpinöissä kuullessani Finnlinesin uusien laivojen ravintolamaailmasta. Menuiden suunnittelussa on ollut mukana mm. TV:stä tuttu kokki Henri Alén.

Laivoilta löytyy toki klassinen buffet-ravintola, mutta sen lisäksi valittavana on Micke’s Wine & Dine à la carte -ravintola, Barrel Bay viini- ja tapasbaari, Under the Stars ylimmän kannen talvipuutarha ja Fisherman’s Bistro, johon tulee ruokamaailmakokonaisuus, joka käsittää mm. kahvilan, ruokatorin, noutopöydän, grillin ja baarin. Myös spa-osastolle tulee oma ravintola.

Kaikkein mielenkiintoisin uutinen oli, että Bistroon voi ottaa lemmikin mukaan. Juu, luitte ihan oikein. Lemmikin kanssa matkustavalle on varattu ravintolaan oma erillinen tila. Tämä lienee laivoilla aivan poikkeuksellista.

Lemmikit on muutenkin otettu uusilla laivoilla hienosti huomioon. Kannella yhdeksän on lemmikkien kanssa matkustaville hyttialue, jonka perässä on lemmikkien ulkoilutusalue sekä koirapuisto. Ja jälleen luitte oikein. Kyse on tosiaan pienimuotoisesta koirapuistosta, jossa lemmikin voi päästää vapaasti kirmailemaan.

Entisenä koiranomistajana olen suorastaan kateellinen näin mahtavista palveluista. Koiran kanssa matkustamisen ei tarvitse enää olla kärvistelyä laivan kämäisimmässä hytissä.

Havainnekuvia Finnlinesin uusilta laivoilta. Raikasta, avaraa ja tyylikästä.

Aktiviteetteja kaikille nautiskelijoille

Finnsirius ja Finncanopus nostavat laivasaunomisen ihan uudelle tasolle. Aluksilla on erillinen spa-osasto, jonka suurista merelle avautuvista ikkunoista pääsee ihailemaan merimaisemia. Saaristosta pääsee nautiskelemaan myös saunan lauteilta. Poreammeita tulee useampi sekä sisä- että ulkotiloihin.

Spa-osaston palveluihin kuuluvat lisäksi kuntosali ja joogastudio. Ihastuttava yksityiskohta ovat riipputuolit, joiden alapuolisessa altaassa voi huljutella jalkojaan samalla, kun saaristoreitin maisemat lipuvat ohitse.

Laivan keulassa on maksullinen Stellar Lounge, joka tarjoilee ehkä ne kaikkein parhaimmat näkymät ympäröivälle merelle. Lounge on yhteydessä kokoustiloihin.

Kohta kippistellään ihan uusissa sfääreissä.

Hyttejä monenlaisiin tarpeisiin

Uusilla laivoilla on monipuolinen valikoima erilaisia hyttiluokkia aina kahdeksan neliön standard-hytistä 46 neliön hulppeaan suiteen. Kalleimmassa suite-hytissä on mm. oma sauna ja kylpyamme merinäköalalla. Kyllä kelpaisi.

Ylimpiin hyttiluokkiin sisältyy premium-aamiainen sekä sisäänpääsy spa-osastolle ja loungeen.

Kiva uutuus on myös kahdesta tilasta koostuva hytti, johon voi majoittua kuusi henkilöä. Erinomainen hyttivaihtoehto etenkin perheille tai ystäväporukoille.

Matkustajia uusille laivoille mahtuu maksimissaan 1100, mikä on yli puolet enemmän kuin nykyisillä laivoilla.

Koska Finnsiriukselle ja Finncanopukselle matkustaja ei enää tarvitse kulkuneuvoa mukaansa, laivayhtiö on sopinut edestakaisista bussiyhteyksistä satamiin. Jatkossa Turusta pääsee bussilla Naantalin satamaan ja Maarianhaminasta Långnäsiin. Bussiyhteys on myös Kapellskäristä Norrtäljeen, mistä pystyy jatkamaan vaikka Tukholmaan.

Aikataulut mahdollistavat lyhimmillään päiväristeilyn. Astu Naantalista laivaan, vaihda Långnäsissa paluulaivaan ja nautiskele Itämeren upeimmasta saaristoreitistä. Jos ennakkotietoihin on uskomista, ehkä myös Itämeren kauneimmista laivoista.

Lisätietoa Finnlinesin Naantali-Långnäs-Kapellskär -reitin matkoista löydät täältä.

Samppanjaa muovimukista -blogi Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista

You may also like

18 comments

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 4.6.2023 - 12:50 pm

Tämä kuulostaa kyllä mainiolta vaihtoehdolta, en olekaan Finnlinesin laivoja ylipäätään ikinä kokeillut. Kuvauksen perusteella sopisivat kyllä meillekin erinomaisesti. Ehkä seuraavalla Ahvenanmaalle kohdistuvalla matkallamme valitaan tämä vaihtoehto!

Reply
Annemaria 5.6.2023 - 8:30 pm

Väittäisin, ettei laivabilettäjä lähde Finnlinesin laivoille, niissä on ihan erilainen tunnelma. Nautiskelija sen sijaan lähtee, etenkin syyskuusta alkaen 🙂

Reply
Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys 4.6.2023 - 5:47 pm

Kuulostaa kyllä hyvältä, sillä maisemista ja ruuasta nautiskelu kiinnostaa, mutta ne muut perinteisemmät laiva-aktiviteetit eivät. Kun jostain pitää nurista, niin tietysti olisi kiva päästä matkaan Helsingistä. 😉

Reply
Annemaria 5.6.2023 - 8:34 pm

Naantali saattaa tuntua vähän kaukaiselta, ainakin täältä toiselta reunalta Suomea 🙂 Mietin sitä, että kun en tunne Naantaliakaan, voisi samaan matkaan yhdistää myös pittoreskin kotimaan kaupungin. Pääsee Finnlinesille myös Helsingistä, mutta sitten matkakohteeksi tulisi valita Saksa 🙂

Reply
Eveliina / Reissukuume 11.6.2023 - 11:43 pm

Teillä on selvästi kiva reissu! Finnlines-neitsyys on vielä menettämättä, vaikka usein onkin tullut lähtöjä selailtua! Ehkäpä vielä joskus pääsen varaukseen asti 😀

Reply
Annemaria 12.6.2023 - 9:22 pm

Finnlines on laivayhtiönä hyvällä tavalla erilainen. Liekö ikäkysymys, mutta rauhallisempi meininki viehättää 🙂

Reply
Elina / elinanmatkalaukussa 12.6.2023 - 8:54 pm

Kuulostaapa ja näyttääpä hyvältä! Etenkin koiranomistajana tuo koirapuisto kuulostaa todella hyvältä 😀 Wasalinella on myös kahvilan puolella lemmikkinurkkaus, mihin koiran saa ottaa mukaan. Se on ollu kyllä tosi iso plussa, ikävä jättää koira yksin lemmikkihuoneen häkkiin tai kököttää hytissä jos sellainen on. Tuo Naanantali Långskär reitti houkuttelisi!

Reply
Annemaria 12.6.2023 - 9:26 pm

Koirapuisto laivalla kuulostaa todella hyvällä. Mielenkiinnolla odotan, mitä on tulossa. Joka tapauksessa erinomainen asia, että koiranomistajat huomioidaan näin hienosti. Helpottaa lemmikin mukaanottoa reissuun. Heh, taisit muuten yhdistää Långnäsin ja Kapellskärin yhdeksi kohteeksi, vaikka ei sen puoleen, Långskär kuulostaa ihan vakuuttavalta 🙂

Reply
Pirkko / Meriharakka 13.6.2023 - 10:44 am

Kovin lyhyellä reitillä ehkei kuntosalilla tulisi käytyä, mutta jo aikaa sitten kyllä kaipailin Siljan/Vikingin laivoilla vähän pitemmillä pätkillä tyyliin Riika tai Visby jotain muutakin tekemistä kuin ravintolat, eli tuohan kuulostaa hyvältä.
Lisätarjontakin kuulostaa hyvältä, jos vaikka olisi vähemmän ruuhkaista, vaikka osaltamme yritämmekin sitä taklata matkustamalla huippusesonkien ulkopuolella.

Reply
Annemaria 15.6.2023 - 5:28 pm

Tällainen ”nautiskelukonsepti” varmasti toimii. Kukin voi valita mieleistänsä toimintaa. Tuollainen rento ja kiireetön oleilu saunaosaston riippukeinossa sopisi ainakin mulle 🙂

Reply
Virpi/ Virpin Maailma matkablogi 16.6.2023 - 10:15 am

Koiranomistajana olen erityisen ilahtunut tuosta miten mahtavasti laivayhtiö on huomioinut koirat. En yleensä itse tokikaan matkusta koiran kanssa, koska tähän mennessä hyvä hoitaja on aina löytynyt, mutta paljon ihmiset reissaa lemmikkiensä kanssa.
Onpa kiva tietää tästä reitistä! Ja hinnatkin noin maltilliset.

Reply
Annemaria 18.6.2023 - 7:28 pm

Itsestänikin kuulostaa niin mahtavalta, että lemmikkienomistajat (joita on muutne huisin paljon) saavat laivayhtiöltä matkailijaryhmänä näin paljon huomiota ja palveluita. Samaa mieltä kanssasi: hieno reitti ja järkevät hinnat.

Reply
Stacy Siivonen 16.6.2023 - 10:45 am

Totta puhuen heti iski matkakuume ja selasin lähtöjä. Tuo on hyvä vaihtoehto mennä fillarilla Ahvenanmaalle ilman että joutuisi ajamaan ensin Kustaviin tahi Korppooseen. Tykkään hitaammin kulkevista aluksista. Talvisin olen katsellut tipuja kannelta, enkä tykkää tärinästä. Kelluva lintutorni.
Kapellskärissä on laiminlyöty geokätköjen teko.

Reply
Annemaria 18.6.2023 - 7:30 pm

Sama täällä. Hitaampi matkanteko miellyttää minuakin. Voisin myös istuskella tuijottamassa ohi lipuvaa saaristoa tuntitolkulla. ”Kelluva lintutorni”, hyvin sanottu.

Reply
Paula - Gone with the Gastons 16.6.2023 - 8:30 pm

No tämäpä kuulostaakin oikein kivalle vaihtoehdolle. Maarianhamina ainakin pitäisi vielä käydä katsastamassa. Me emme myöskään kaipaa discopalloja emmekä ruuhkia. Mutta nuo herkulliset näköiset ruoat kyllä ovat meidän listalla. Kiitos kun esittelit tämän vaihtoehdon, ihan uusi minulle.

Reply
Annemaria 18.6.2023 - 7:32 pm

Kiva, jos syttyi kiinnostus. Maarianhamina on vienyt palan sydäntäni. Niin liekeissä 🙂

Reply
Anna | Tämä matka -blogi 18.6.2023 - 11:56 am

Nämä uudet reitit ovat todella houkuttelevia. Juuri tiirailin niiden aikatauluja.
Mieluiten laivat laivoina ja diskot diskoina.
Ruokaan sen sijaan voisin panostaa paljonkin.

Reply
Annemaria 18.6.2023 - 7:34 pm

En tiedä onko tämä ikä kysymys, mutta ainakin itsestäni nykyisin tuntuu, että mitä rauhallisempaa, sen parempaa 🙂 Tykkään myös tällaisesta verkkaammasta matkanteosta ja aidosta laivakokemuksesta. Mielenkiinnolla odotan noita uusia laivoja.

Reply

Leave a Comment